Mulți o aseamănă cu învelișul din plastic, cu bule pe care cu siguranță fiecare dintre noi le spărgea în copilărie. Pop It-ul funcționează pe același principiu, doar că în cazul lui biluțele pot fi împinse pe ambele părți. Nu se sparg, iar ciclul nesfârșit aduce cu sine relaxare la adulți și bucurie în cazul micuților, scrie BBC.
Cum te joci cu o astfel de jucărie senzorială
Tot ce trebuie să faci după ce iei în mână un Pop It este să apeși bulele în jos. Ele vor scoate un sunet foarte plăcut. Apoi poți întoarce jucăria pe partea cealaltă și o iei de la capăt. Pop It-ul a fost creat pentru a-i ajuta pe oamenii care nu-și pot controla emoțiile sau care au probleme de concentrare. Jucăria promite să te elibereze de energia negativă, dar se pare că a devenit și preferata copiilor de toate vârstele.
Acest tip de jucării se utilizează cu succes în terapia copiilor cu autism, însă nu sunt limitate doar pentru aceasta situație. Jucăriile anti-stres sunt de un real folos, potrivit numeroaselor studii, in dezvoltarea atenției, concentrării și răbdării copiilor. Jucăriile Pop IT sunt 100% sigure pentru copii, deoarece sunt fabricate din silicon maleabil.
Oare se rezumă folosirea Pop it-ului doar la apăsarea bulelor? Cum putem folosi Pop it-ul pentru a contribui la dezvoltarea multilaterală a copiilor într-un mod distractiv? Mai jos găsești câteva jocuri super simple dar captivante care stârni curiozitatea şi interesul copilului
-
Joc sortator. Găsim prin casă mărgele, fasole / mazăre / năut sau orice obiect cu diametrul mic, care va fi compatibil cu bulele pop it-ului. Rugăm copilul să aranjeze fiecare element în adâncitura jucăriei. Putem să aranjăm cu mâinile sau pensetă. Posibilă sortarea după culori. De asemenea, pentru a complica sarcina, putem aprinde cronometru. Dezvoltăm în copii spiritul competitiv și motricitatea fină a mâinilor.
-
Întreceri la viteză cu ajutorul cronometrului. Cine mai repede sparge toate bulele. Ce poate fi mai vesel și motivațional decât sa iți bați propriile recorduri?
-
Pop it-ul poate fi utilizat pentru calcule matematice, pregătire pentru scoală, antrenarea creierului. Luăm exerciții simple, de exemplu 3+2. Rezultatul îl notăm nu pe foaie, ci prin spargerea bulelor pe pop it. Adică 5 bule.
-
De asemenea, fiecare literă din alfabet sau cifră poate fi ilustrat cu ajutorul pixelor. În așa caz oferim copilului exercițiu de a nota cu ajutorul bulelor pe pop it o literă sau cifră. În așa mod copilul va memora mai rapid forma cifrelor și a literelor și îi va fi mai ușor să le reproducă deja în formă scrisă.
-
Capacitatea de a îndeplini sarcini la auz, este o aptitudine deseori nouă și complicată pentru copii. Aceștia se ciocnesc cu asemenea sarcini la scoală, când profesorul dictează. Cu ajutorul pop it-ului putem să-l ajutăm pe copil într-un mod vesel să dezvolte acesta abilitate. Pentru acesta avem nevoie doar de pop-it și imaginația părintelui. Dictați taseuri grafice pe care copilul trebuie să le repete pe pop-it. De exemplu: doua bule în jos, trei bule în dreapta, una în sus, doua în stânga etc.
-
Jocul de-a norocul. Aici este nevoie de 2 jucători. Mama + copil, sau frații și surorile. Împărțim pop it-ul în două terenuri de joacă sau fiecare jucător are pop it-ul propriu. Aruncăm zarul, ce cifră cade – atâtea bule este nevoie de spart. Câștigătorul va fi acel, care va sparge toate bulele de pe terenul său.
-
TWISTER cu pop it pentru dezvoltarea motricității fine a degetelor. Părintele ghidează copilul: pune degetul mare de la mâna drepte pe bula galbenă, aranjează degetul mic de la mâna stângă pe bula albastră etc.
-
Joaca găsește-mă. Luăm un obiect mic, închidem ochii și îl aranjam aleatoriu pe masă și îl acoperim cu pop it, în așa mod, ca obiectul să nimerească sub o bulă. După care fiecare jucător are doar câteva încercări pentru a găsi obiectul ascuns (ar fi binevenit să discuți cu copilul tău inițial despre câte încercări trebuie sa aibă fiecare jucător). Câștigătorul este acel, care va găsi obiectul cel mai repede.