Hot Wheels, Puzzle

Beneficiile jocurilor tip puzzle

Popularitatea unor astfel de activități de divertisment, precum strângerea de puzzle-uri, crește pe zi ce trece. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece puzzle-ul este o intriga, un mister pe care fiecare vrea să-l rezolve atât unu adult, cât și unu copil. Puzzle-ul este, de asemenea, un fel de provocare – voi putea să rezolv o astfel de sarcină și să asamblez acest puzzle sau nu? În plus, puzzle-urile nu sunt doar interesante, ci și foarte utile pentru creer. Acesta este motivul pentru care mulți adulți opterază să asambleze un puzzle seara, în linește în loc să privească TV sau să petreacă timp cu telefonul în mîini.

Pentru a primi plăcere maximă de la puzzle-ur, trebuie să respectați reguli importante:

• Când achiziționați un puzzle, luați în considerare interesele individuale ale persoanei care va asambla;
• Alegeți cu atenție nivelul de complexitate: prea simplu se va plictisi repede, iar incredibil de complex poate descuraja dorința de a crea;
• Bineînțeles, puzzle-urile trebuie să fie de înaltă calitate, astfel încât toate detaliile să fie bine și strâns legate și nu împrăștiate din cea mai mică mișcare a mâinii.

Haideți să analizăm mai detaliat beneficiile jocurilor de puzzle.

Copii de până la 3 ani.

Puzzle-urile simple pentru cei mici. De regulă, au numai cîteva părți componente. Jucând cu ele, copilul:

• întărește degetele, învață mai bine să coordoneze și gestioneze mâinele, învață să prindă în mod corect obiecte mici;
• se familiarizează cu lumea din imaginile rezultate;
• dezvoltă vorbirea și logică;

Copii de la 3 pînă la 7 ani

Predarea unei informații preșcolarilor nu este deloc ușoar. Numai un joc interesant poate deveni un bun profesor pentru micul prunc. De exemplu, puzzle-urile!

1. Prin colectarea de imagini, copilul dezvoltă abilitățile motorii fine.
2. Începe să înțeleagă astfel de concepte ca „parte” și „întreg”.
3. Dezvoltă gândirea spațială și logica.
4. Extinde orizonturile gîndirii.

Multe jocuri educaționale pentru copii de această vârstă vin în formă de puzzle-uri! Benefiiați de jocuri educaționale chiar acasă! Iar atunci când imaginea este colectată, nu uitați să lăudați creatorul (crește stima de sine și încrederea în propriile puteri) și, de asemenea, vorbiți cu copilul despre ceea ce este arătat (dezvoltați vorbirea).

Elevi de la 7 la 11 ani

Puzzle-urile pentru elevi de școală primară devin și mai dificile. Asemenea tipuri de puzzle pot fi nu doar cu desene animate ci și cu imagini din lumea naturii sau arhitectură. Joc de puzzle de la 7 la 11 ani:

• face că copilul să fie mai calm și mai asiduu, oferă posibilitatea de a lua o pauză de la școală și de a uita de problemele minore;
• o odihnă bună, care poate fi realizată înainte de a pregăti temele pentru acasă;
• formarea suplimentară a abilităților motorii fine pentru a îmbunătăți scrisul de mână, atenția, care este utilă la școală;
• și, desigur, puzzle-urile dezvoltă fantezie.


Adolescenții sunt un popor cărui rare ori ceva îi place. Părinții ar trebui să țină minte că crizele acestei vîrste vor trece mai ușor dacă copilul va avea un hobby interesant acasă. Prin urmare:

• puzzle-urile pot deveni un hobby personal;
• distrage atenția de la calculator;
• puzzle-urile vor deveni o ocupație pentru întreaga companie de prieteni sau pentru întreaga famiie;
• va deveni ulterior o realizare personală;

Dar toate acestea sunt doar într-un singur caz. Dacă acesta va fi puzzle-urile potrivite pentru adolescenți. Puzzle-urile pentru acestă categorie trebui să pară complicate și aproape inimaginabile de asamblat, dar … de fapt, în realitate să  trebuie să fie realizabile.  În acest mod adolescentul se autotestează constant. Pot să fac față la așa ceva sau nu? Lucrările finite pot servi drept decor pentru cameră, aranjate ca o mică galerie. Oare nu este un subiect de mândrie? Iar stilul și tematica puzzle-urilor, desigur, trebuie să fie coordonat cu fiul sau fiica.

Adulți.

Puzzle-uri sunt pentru toate vârstele, nu au limite! Și acest lucru este adevărat. Colectarea de puzzle-uri pentru un adult este:

• un anti-stres incredibil de puternic;
• plăcerea de a crea ceva cu mâinile;

• puzzle-urile nu permit creierului să „stagneze”, iar acest lucru este mai important pentru cei care se se ocupă cu muncă fizică. Dezvoltarea imaginației și a percepției, logice și atenției, ochiul și viziunea spațială – toate acestea oportunități ne dau puzzle-urile obișnuite.

Puzzle-urile sunt utile și pentru o altă proprietate remarcabilă – ele știu să se unească! Ce ar putea fi mai bine decât o seară de familie când copiii și părinții se adună la aceeași masă, fiecare cu propriul puzzle personal! În astfel de momente se naște înțelegerea reciprocă!