Biciclete

Cum de ales corect bicicleta pentru copii?

Biciclete – transportul preferat a copiilor, care permite să petreceți timpul vesel la o plimbare concomitent antrenînd aparatul vestibular și rezistența. Abundența modelelor de biciclete pentru copii pe piață face părinții să se piardă în alegerea și să treacă prin chinurile diversității.

Alegerea unei biciclete pentru copii este o etapă foarte importantă. Pentru a alege corect și pentru a se potrivi exact copilului dvs., trebuie să țineți cont de mulți factori: vârsta copilului, înălțimea și caracteristicile sale fizice, gustul copilului, designul bicicletei, materialul, dimensiunea, funcțiile, marca etc.

În acest articol vă vom descrie și vă vom spune ce biciclete să alegeți și cum, vom analiza tipurile, funcțiile și categoriile de vârstă ale acestora.

Bicicletele pentru copii le puteți alege începînd cu 1 an. Este important să se ia în considerare faptul că pentru cei mici, trebui să fie cât mai ușoră și mai sigură această experiență. Cu cât copilul crește, cu atât calul său de fier trebuie să fie din ce în ce mai mare, să aibă mai multe funcții, să fie mai rapid și mai frumos. În medie, bicicletele pentru copii trebuie să fie cumpărate pentru copii sub 13 ani, începînd cu 14 deja puteți lua o bicicletă preconizată pentru adulți.

Bicicletele pentru copii sunt: biciclete cu două roți și fără pedale, triciclete și biciclete cu patru roți. În funcție de dimensiune, există biciclete și cu diametre diferite ale roților. Cu cât dimensiunea roților este mai mare, cu atât bicicleta însăși este mai mare. Cu cât copilul devine mai mare dimensiunele bicicletei trebuie să crească impreună cu dînsu.

Vă prezentăm tabelul informativ. Vârsta în corelare cu dimensiunele roților:

2 – 4 ani       pînă la          98 cm                12 inch
4-6 ani         pînă la          115cm                16 inch
6-8 ani         pînă la          130 cm              20 inch

 • 1-3 ani – biciclete fără pedale sau trotinete pentru cei mai mici, precum și triciclete cu pedale pe roata din față, cu greutate redusă. Pentru o sigurantă și mai mare, în scaunul triciclului se poate monta un mâner pentru părinți.
 • 3-4 ani – acum copilului trebuie acordată libertatea de mișcare, prin urmare, acest grup vîrstă include biciclete cu două roți și roți adiționale, laterale de siguranță. Lanțul în astfel de biciclete este protejat de o căptușeală, iar pe volan există și o protecție – împotriva loviturilor cu capul.
 • 4-6 ani – aceleași biciclete ca și în grupul de 3-4 ani, dar cu diametrul roțiilor mai mare și adesea nu mai au roți de siguranță laterale.
 • 6-9 ani – diametrul roților crește, roțile laterale nu se mai folosesc deloc. Bicicletele pentru acestă grupă de vîrstă deja se aseamănă cu cele a adulților: deja există așa detaliu ca frâna de mână, comutatorul de viteză etc. și bineînteles design „ADULT”.
 • 9-13 ani – aceste biciclete nu se deosibesc de modelele celor adulți. De regulă, doar dimensiunea cadrelor metalice este mai mică, dar dacă copilul dvs. este destul de înalt, el poate cumpăra cu siguranță să treacă deja la o bicicletă de dimensiuni mari.

Puncte importante:

 • Pe bicicletă, copilul trebuie să se simtă confortabil. Indiferent de modelul bicicletei, dimensiunile nu trebuie să fie nici prea mică dar nici prea mare. Picioarele copilului trebuie să ajungă complet la pedale, cu întregul picior, iar brațele trebuie să ajungă la volan și, important, atunci când va pedala, genunchii nu trebuie să se sprijine de volan. Cînd copilul începe să meargă cu bicicleta, atrageți atenția la poziția spatelui, el trebuie să fie drept, copilul nu trebuie să îndoaie spatele, acesta ulterior poate provoca probleme cu coloana verterbrală dar și în momentul călătoriei copilul simte discomfort.
 • Alegeți o bicicletă împreună cu copilul. Acest lucru este necesar pentru a alege mărimea potrivită a roților, greutatea optimă, dimensiunele cadrului, de a apreacia distanța între volan și copil pentru a testa diferite modele și de a întelege ce îi place și ce nu, și nu în ultimul rînd comunicarea și implicarea copilului în decizi este foarte importantă.
 • Bicicletele cu mai multe viteze sunt potrivite numai pentru copiii de la 10 ani, deoarece copiii mai mici nu sunt pregătiți fizic pentru astfel de funcții.
 • De asemenea, vă recomandăm să cumpărați o cască, cotiere, genunchiere și mănuși speciale, mai ales dacă copilul încă nu știe cum să conducă corect și sigur.
 • Alegeți biciclete cu cadru mai jos decît cel standart. Când copilul se află cu picioarele pe pămînt și bicicleta se află între picioare, este necesar să existe cel puțin 5-10 cm între cadru și copil. Acest lucru este necesar pentru că copilul să poată sări cu ușurință de pe bicicletă, mai ales în situații neprevăzute.
 • Se recomandă să cumpărați biciclete pentru copii în magazine specializate sau sportive și magazine online, unde puteți obține sfaturi competente și de înaltă calitate și sfaturi utile de la un specialist, spre deosebire de un magazin obișnuit. Există o probabilitate mai mare de a vă lua exact ceea ce se potrivește copilului dumneavoastră.

Sfat: Dimensiunea dorită a roții poate fi determinată printr-o formulă simplă: împărțiți înălțimea copilului la 2,5, apoi la 2,54 (1 inch = 2,54 cm). De exemplu, pentru un copil cu o înălțime de 125 cm, formula ar fi: 125: 2,5: 2,54 = 19,7 inch. Acest lucru înseamnă că bicicleta potrivită pentru dvs. are mărimea de 20 de inch.

Dacă vă întrebați dacă are sens de achiziționat o bicicletă pentru copil sau nu, vă răspundem cu siguranță: Desigur! La urma urmei, ciclismul îi învață pe copil un stil de viață activ, contribuie la socializare și interacțiune mai activă a copilului cu colegii, întărirea întregului corp și dezvoltarea calităților de conducere. Atunci când un copil învață doar să patineze, aparatul vestibular se dezvoltă și copilul învață treptat să mențină echilibrul. Iar în viitor, capacitatea de a călări o bicicletă poate fi foarte utilă pentru el.